Over de site Vlaggen-landen.nl

Vlaggen-landen.nl is een actief onderhouden en bijgewerkte website met als doel het beste overzicht en de beste bron van de vlaggen van de wereld te bieden.

Vlaggen van deze website worden al meer dan 15 jaar gebruikt in nieuwsbladen, websites, software, mobiele apps en scripties. Een uitstekend onderzoek waarbij Flagpedia.net (de Engelse versie van deze site) als primaire bron wordt gebruikt is Wat is de meest patriottische kleur op Time.com.

De auteur en hoofdbeheerder van deze website is David Krmela, oprichter van verschillende educatieve websites en lid van de Tsjechische Vexillologische Vereniging.

laatste update 2. 1. 2024

Nationale vlaggen inbegrepen

 • Alle 249 landen die deel uitmaken van de ISO 3166-1-landencodes
 • Kosovo met code XK, die momenteel geen deel uitmaakt van de ISO 3166-1 standaard, maar tijdelijk wordt gebruikt door veel organisaties (IMF, SWIFT, Europese Commissie)
 • Afzonderlijke landen van het Verenigd Koninkrijk (ISO 3166-2:GB):
  • Engeland GB-ENG
  • Noord-Ierland GB-NIR
  • Schotland GB-SCT
  • Wales GB-WLS

Opmerkingen

Sommige landen hebben onofficiële vlaggen. Ze worden vaker gebruikt dan officiële vlaggen en komen ook overeen met emoji:

Er zijn verschillende staten die dezelfde vlag hebben als een andere staat:

Bron

De vlagafbeeldingen zijn gebaseerd op vectorbestanden van Wikimedia Commons. We worden automatisch op de hoogte gebracht van wijzigingen op Wikimedia en controleren deze handmatig voor verwerking.

Licentie

Vlaggenafbeeldingen zijn beschikbaar als vrije werken (vrij van auteursrechten). Ze zijn volledig vrij voor niet-commercieel en commercieel gebruik. Je kunt ook alle vlaggen downloaden.

Neem contact op met

Wil je iets bespreken? Stuur een e-mail naar info@flagpedia.net of gebruik het contactformulier.